Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A klímavédelem az EP legfontosabb feladata

2019. 12. 02. 00:04:45
A klímavédelem az EP legfontosabb feladata Az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek kell lennie az Európai Parlament (EP) legfontosabb feladatának – derül ki az EP megbízásából készült friss kutatásból. Az európaiak 60 százaléka szerint a fiatalok által vezetett tiltakozó akciók – mint képünkön – hatással lesznek a nemzeti és az európai politikára.
A válaszadók szerint az EP-nek az éghajlatváltozás mellett a levegőszennyezéssel (uniós átlagban 35 százalék), a tengerek szennyezésével (31 százalék), majd az erdőirtással és a növekvő hulladékmennyiséggel (mindkettő 28 százalék) is sürgetően foglalkoznia kell.
 
A felmérésből kiderül az is: tízből hat európai gondolja úgy, hogy a fiatalok által vezetett tüntetések nemzeti és európai szinten is közvetlen hatással vannak a politikára. A magyarok 67 százaléka is így gondolja.
David Sassoli, az Európai Parlament elnöke szerint a felmérés eredményei egyértelműen mutatják, hogy az európaiak lépéseket várnak az Európai Uniótól az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.
 
 
A fotó a november 29-ei IV. Globális klímasztrájkon készült, rajta a Red Rebel Brigade magyarországi csoportjának egy tagja látható, akik a minden élőlényben közös vörös vért szimbolizáló ruhákban, lassú performanszokkal hívják fel a figyelmet a globális fenyegetettségre.
(MTI)
Tartalomhoz tartozó címkék: klímavédelem Európai Unió

Keresés