Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nem kell minden nap húst enni, heti háromszor is elég lenne

Nem kell minden nap húst enni, heti háromszor is elég lenne Az elmúlt években folyamatosan nőtt a húsfogyasztás Magyarországon: 2013-ban "csak" 55, 2017-ben viszont több mint 70 kiló húst fogyasztott egy átlagos magyar egy év alatt.

Húsfogyasztásunkat radikálisan, legalább a felére kellene csökkenteni, egészségügyi és klímavédelmi okokból egyaránt az RTL Zöld hírek riportjában megszólaltatott szakértők szerint. És az a fél is – ha szárnyasokból van szó – legyen inkább háztáji vagy tanyasi, lehetőleg egész, amit teljesen feldolgozunk.

Elborzasztásként a riport végén azt is megtudjuk, aki heti egyszer-kétszer megeszik egy marhapörköltet vagy hamburgert, annak egy év alatt annyi széndioxid-kibocsátás szárad a lelkén, mintha 3000 kilométert kocsikázna.

Nem kell tehát feltétlen vegánnak lenni – sőt ha avokádóval és banánnal helyettesíti valaki a húst, nem is tesz jobbat ezzel a Földnek –, de a húsfogyasztást jobb, ha magunktól csökkentjük, mint hogy előbb-utóbb rákényszerüljünk erre...

A riport itt nézhető meg

Ez pedig az Extra, ahol további tanácsokat kaphatunk Szabó Esztertől, a Felelős Gasztrohős Alapítvány munkatársától

Keresés